Vrouw praat met… Online psycholoog Delicia Schaap

De Telegraaf heeft een rubriek “Vrouw praat met…”. In de krant van 27 juni 2016 was psychologe Delicia Schaap in deze rubriek aan het woord over online therapie.

Telegraaf Licia online psycholoog

“Ik denk dat online therapie de toekomst gaat zijn. Er zijn geen wachttijden, het is laagdrempelig en je kunt in je eigen omgeving en op je eigen tempo aan je problemen werken. Ook het feit dat je de sessies kunt teruglezen maakt online therapie effectief. Dit verkleint de kans op eventuele terugval.

Natuurlijk is het jammer dat de non-verbale communicatie ontbreekt. Maar aan de manier van schrijven van een cliënt kan ik ook veel aflezen. Bovendien durven mensen zich veel sneller bloot te geven via de e-mail dan bij een reguliere sessie.

Over online therapie is veel discussie, maar ik denk dat het minstens zo goed kan werken als face-to-face therapie. Wellicht is het niet voor iedereen geschikt, maar voor degene met lichte psychische klachten kan het zeker uitkomst bieden.”

Delicia Schaap is oprichtster van Licia Online Therapie.