Goed nieuws: meer mensen bezoeken een psycholoog!

Het klinkt misschien tegenstrijdig: een toename van het aantal mensen dat een psycholoog bezoekt als goed nieuws bestempelen. Toch kunnen we dit wel degelijk als zodanig beschouwen.

Natuurlijk niet omdat we willen dat mensen kampen met psychische klachten, maar omdat het laat zien dat meer mensen de weg naar de psycholoog weten te vinden en de psychologie hierdoor toegankelijker wordt.

Snel en eenvoudig een afspraak met een psycholoog die bij je past

Aerjen Tamminga, Inhoudelijk directeur bij Psychologen Nederland, spreekt van een positieve ontwikkeling. ‘Een afspraak maken bij een psycholoog wordt steeds makkelijker. Dit heeft te maken met meerdere factoren’, zegt Tamminga.

‘De meeste mensen weten dat je via een verwijzing van de huisarts terecht kan bij een psycholoog. Wat veel mensen echter niet weten, is dat je zonder verwijzing terecht kunt in de onvergoede zorg. Dit wordt wel steeds bekender, waardoor steeds meer mensen de weg naar een psycholoog weten te vinden. Ook groeit het aantal vrijgevestigde psychologen enorm, waardoor cliënten meer keuze hebben uit verschillende psychologen. Ze kunnen meerdere opties naast elkaar leggen en beoordelen welke psycholoog het beste bij ze past en aan hun eisen voldoet.

Met het hedendaagse internetlandschap – de meeste psychologen zijn immers online zichtbaar – is het maken van deze vergelijkingen alleen maar eenvoudiger geworden. Op Psyned kun je bijvoorbeeld door middel van het invoeren van je postcode verschillende psychologen in jouw omgeving vinden. Het is natuurlijk hartstikke eng om de stap naar de psycholoog te zetten en je verhaal aan een vreemde te doen, en door van tevoren informatie in te winnen wordt de drempel lager.’

Lees het hele artikel op http://www.flevopost.nl/nieuws/regio/440348/goed-nieuws-meer-mensen-bezoeken-een-psycholoog.html