Online therapie helpt bij verslaving

Pillen of praten, dat is de standaardtherapie bij mensen met verslaving. Maar volgens prof. dr. Reinout Wiers is de therapie veel effectiever als die wordt gecombineerd met een online TOP training (Train Onbewuste Processen). ‘Bij verslavingen valt 55% na een jaar terug in het oude patroon’, zegt hij. ‘Met een TOP training is dat 45%.’

Het oude brein

Wiers is keynotespreker op het NIP-congres op 13 oktober in Ede. ‘Verslaving verandert vooral onze oude primitieve hersengebieden, waar de onbewuste processen zetelen’, zegt hij. ‘Daarom is er zo’n sterke drive om te gebruiken, al heb je nog zulke goede redenen om het niet te doen. Training van het brein is dus essentieel. ’

Lees het hele artikel op http://www.psynip.nl/het-nip/nieuws/online-therapie-helpt-bij-verslaving.html