Online therapie even effectief bij behandeling angstproblemen

Een nieuwe studie toont aan dat online gecomputeriseerde cognitieve gedragstherapie (CCGT) programma’s zowel skype-835470_960_720alleen als in combinatie met Internet Support Groups (ISG) even effectief zijn dan face to face therapie bij angst en depressie.

De gerandomiseerde studie, geleid door Bruce L. Rollman, MD, MPH, professor in de geneeskunde en directeur van het Center for Behavioral Health en Smart Technology aan de Universiteit van Pittsburgh onderzocht 704 depressieve en angstige patiënten uit 26 UPMC-gelieerde eerstelijnsgezondheidszorg kantoren in het westen van Pennsylvania.

De patiënten van 18 tot 75 jaar oud werden aangemeld door hun huisarts tussen augustus 2012 en september 2014 en werden vervolgens gerandomiseerd naar een van de drie groepen: via een hulpverlener begeleide toegang tot een acht-sessies online Beating the Blues CCGT programma; via een hulpverlener begeleide toegang tot zowel het online CCGT programma en online met een wachtwoord beveiligde toegang tot een ISG online traject via smartphone of desktop computer waar men berichten kon uitwisselen met een hulpverlener; of gewone gedragstherapeutische behandeling door hun huisarts/therapeut.

Lees verder op http://www.seksonderzoek.be/therapie-en-hulp/online-therapie-even-effectief-behandeling-angstproblemen/