Onderzoek moet webgebaseerde therapie voor suïcidale LHBT-jongeren opleveren

Onderzoekers van de basiseenheid Jeugdstudies van de Rijksuniversiteit Groningen gaan de komende jaren samen met onder meer Movisie en 113zelfmoordpreventie onderzoek doen naar een laagdrempelige online therapie, gericht op suïcidale LHBT-jongeren. Reden hiervoor is het bovengemiddeld aantal zelfmoordpogingen in deze groep, gecombineerd met gebrekkige toegang tot effectieve zorg.

Uit studies blijkt volgens de onderzoekers dat Nederlandse lesbische, homo- en biseksuele jeugd drie tot vijfmaal vaker een suïcidepoging doen dan heteroseksuele jongeren; transgender personen zelfs tienmaal zo vaak. Vanwege hun specifieke behoeften, hun identiteitsproblemen en hun minderheidsstatus lijken suïcidale lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender jongeren (LHBT-jongeren) slecht toegang te hebben tot effectieve zorg.

Lees verder op https://www.icthealth.nl/