Zes miljoen om online therapie een duw te geven

Als het aan de sectie klinische psychologie van de VU ligt, zijn online behandelingen van depressies of angststoornissen over een paar jaar toch echt gemeengoed. Ze hebben nu in een groot internationaal samenwerkingsverband zes miljoen euro gekregen van de Europese Unie om dat voor elkaar te krijgen.

“Ook in de klinische praktijk is inmiddels gemeten dat de online behandeling van onder andere angststoornissen en depressies effectief is”, zegt onderzoeksleider Christiaan Vis. “En als je er nog begeleiding door een geschoolde professional aan toevoegt, bijvoorbeeld feedback van een therapeut op dagboekaantekeningen, dan kan het even effectief zijn als een face-to-face-behandeling met een therapeut.” Bovendien lijkt het de kosten te drukken.

Lees het hele artikel op http://www.advalvas.vu.nl/nieuws/zes-miljoen-om-online-therapie-een-duw-te-geven