Apps voor psychische gezondheid

Apps voor psychische gezondheid kunnen psycholoog niet vervangen

Ook voor psychische problemen duiken steeds meer apps op. Kunnen we binnenkort gedag zeggen tegen de spreekwoordelijke sofa van onze psycholoog? Hoogstwaarschijnlijk loopt het niet zo’n vaart: “Voor sommige mensen is alleen wat informatie verkrijgen niet genoeg.”

Apps op onze smartphone zijn niet meer weg te denken. Voor alles is er een app op de smartphone. Bankzaken regel je voortaan vanuit je luie zetel op je gsm, niet meer bij het kantoor van je bank. De gezondheidszorg blijft niet achter. Steeds meer mensen gebruiken de ‘gezondheidsapps’. Instanties als de Christelijke Mutualiteit geven zelfs prijs welke apps het beste werken. Heb je rugklachten en ben je moe, dan zoek je toch even op je smartphone op aan wat je lijdt?

Het fenomeen is niet nieuw, maar steeds vaker grijpen mensen ook naar hun smartphone voor psychische problemen. Wordt de app dan onze nieuwe psycholoog? Of gaan we nog een stapje verder: kunnen robots ons over een paar jaar helpen met onze depressie?

Lees het hele artikel op Stampmedia.be