‘Digitale sofa’ biedt online ggz zonder wachttijden

Mensen met psychische problemen kunnen terecht bij DiSofa, dat de behandeling volledig online aanbiedt. Nederlandse GZ-psychologen in binnen- en buitenland behandelen Nederlandse cliënten direct, zonder de wachttijden die er wel zijn in veel reguliere ggz-instellingen.

Vernieuwer en ziekenhuisapotheker Joris Arts heeft DiSofa opgericht. DiSofa is afgeleid van digitale sofa. Het is niet de eerste organisatie die een behandeling aanbiedt die volledig online is, Parnassia had de primeur al. DiSofa gaat wel een stap verder en belooft een flexibele toegang tot hulp. Arts: “Cliënten kunnen via telefoon, tablet of computer 24/7 inloggen, en afspreken met de psycholoog wanneer het hen uitkomt. Doordat wij ook GZ-psychologen in dienst hebben in andere tijdzones, is ’tijd’ een flexibel begrip voor DiSofa.”

Lees het hele artikel op https://www.skipr.nl/