Parnassia Groep begint volledig digitale poli

De behandeling letterlijk uit de spreekkamer halen en begeleiding aanbieden op het moment dat het de patiënt het best uitkomt. Toekomstmuziek? Nee, dit is de unieke en grensverleggende werkwijze van de volledig online opererende poli van Sense Health en Parnassia Groep, die maandag 19 maart 2018 officieel gelanceerd wordt in Rotterdam.

Sinds een aantal maanden is het mogelijk om bij PsyQ, onderdeel van Parnassia Groep, een 100% online behandeling voor angst- of stemmingsklachten te volgen. Contact tussen behandelaar en patiënt vindt niet meer plaats in de behandelkamer, maar online via beeldbellen en/of een chatfunctie. Op die momenten dat het er echt toe doet.
De behandeling wordt ondersteund door de app Goalie. Goalie geeft inzicht in het gedrag van de patiënt en gedrag en welke gevoelens daarbij horen. Daarnaast ondersteunt de app in het behalen van doelen en faciliteert het de communicatie (zoals appen en beeldbellen) tussen behandelaar en patiënt.

Als de patiënt merkt dat het niet goed gaat, kan hij op dat moment contact zoeken met zijn behandelaar. Wanneer een behandelaar ziet dat een patiënt het lastig heeft, kan hij daarop direct actie richting de patiënt ondernemen.

Lees het hele bericht op https://www.parnassiagroep.nl/wie-we-zijn/nieuws/-/opening-digitale-poli