‘E-health mist wetenschappelijke onderbouwing’

E-health moet wetenschappelijk onderbouwd ontwikkeld worden. Ook is een duidelijk en herkenbaar keurmerk voor kwaliteit voor de consument nodig, zodat deze in het grote aanbod van e-health toepassingen duidelijk kan zien welke goed en werkzaam zijn.

Dat betoogde Lilian Lechner, hoogleraar gezondheidspsychologie. Ondanks het feit dat eHealth toepassingen veel potentieel bieden in de gezondheidszorg, pleit zij ervoor dat deze toepassingen veel meer planmatig en theorie- en evidentie gestuurd worden ontwikkeld. Ook is een duidelijk en herkenbaar keurmerk voor kwaliteit voor de consument nodig, zodat deze in het grote aanbod van eHealth toepassingen duidelijk kan zien welke de goede eHealth toepassingen zijn die werken.

Lees het hele artikel op Skipr.nl