Onlinetherapie Vrije Universiteit helpt zwangere vrouwen

Zwangere vrouwen horen continu dolgelukkig te zijn. Aanstaande moeders die het moeilijk hebben, zoeken daarom zelden hulp. De onlinebehandeling Mamakits, mede ontwikkeld door de Vrije Universiteit, biedt uitkomst.

AMSTERDAM – Zwangere vrouwen worden nog steeds geacht de hele dag op een roze wolk te zitten. Somberheid is taboe. Toch is lang niet iedere moeder in spe de hele tijd opgewekt. Sommigen zijn zelfs ronduit somber. ‘Het was een hele schok toen ik me realiseerde dat ik zwanger was. Ik kende mijn partner nog niet zo lang en ik was er nog helemaal niet aan toe. Om eerlijk te zijn, was ik er niet echt blij mee’, zegt Amélie.

In de weken die op de constatering volgden, huilde ze veel. Toen haar moeder haar wees op een krantenartikel waarin stond dat ze hulp via internet kon krijgen, schreef ze zich in.

Lees het hele artikel op http://www.newscientist.nl/blogs/onlinetherapie-vrije-universiteit-helpt-zwangere-vrouwen/