Dichtbij: ‘Alleen online therapie is risico’

Danielle: ‘Persoonlijk vind ik het een risico om alleen online therapie aan te bieden. Als mensen bijvoorbeeld zelf al denken dat ze bepaalde psychische aandoeningen hebben en daar een diagnose aan koppelen, terwijl er misschien iets heel anders aan de orde is. Hoewel het veel mensen makkelijk afgaat, valt het mij op dat er soms een zeker taboe op rust om bij een psycholoog aan te kloppen. Omdat internet anoniem en laagdrempelig is kunnen mensen eerder de neiging hebben om daarop naar een oplossing te zoeken. Toch ben ik wel een voorstander van online therapie en gebruik ik het ook in mijn praktijk. In feite is het een ondersteuning op wat er al besproken is.’

Lees het hele bericht op http://www.dichtbij.nl/amstelland/regionaal-nieuws/artikel/4119278/alleen-online-therapie-is-risico.aspx